Ook als u niet van zins bent om een reis te maken, nodig ik u van harte uit om deze website rustig te bekijken. De geschiedenis is interessant genoeg en de foto's van Marc Heijster en Dirk Bazuin zijn vaak erg bijzonder.

 

 

 

 

 

 

Telefoon: +31633822196

E-mail: n.oudhof@ziggo.nl

 

 

 

Nico Oudhof organiseert reizen naar het Westfront van de Eerste Wereldoorlog.

Hoewel 100 jaar geleden, is de oorlog in grote delen van België en Frankrijk ook vandaag nog tastbaar en zichtbaar. Niet alleen in de vorm van talloze monumenten en begraafplaatsen maar vooral ook in het landschap. Nog steeds zijn de littekens en directe sporen in het vaak lege, woeste land eenvoudig te herkennen.

Nico Oudhof heeft door de jaren heen een grote fascinatie voor het Westfront van de Eerste Wereldoorlog ontwikkeld. Daarbij gaat het hem niet alleen over de 'droge' geschiedenis maar vooral ook om de tastbare herinneringen die langs het front kunnen worden bezocht.

Wat Nico het meest boeiende vindt aan WO1 is te laten zien wat er in het landschap nog allemaal te zien is. Monumenten en begraafplaatsen zijn uiteraard indrukwekkend maar zijn fascinatie die hij graag wil delen ligt eerder in de herkenbare sporen in velden, bossen en bergen; juist daar ervaar je je het echte gevoel van de absurditeit van de geschiedenis.

Daarnaast schrijft hij als wielerliefhebber blogs en artikelen voor diverse opdrachtgevers over wielrennen en de Eerste Wereldoorlog.

Vriendengroep, motorgezelschap, school, of ongeorganiseerd geïnteresseerd? Alle reizen zijn op maat.

Nico heeft inmiddels een hoop mediaoptredens gegeven en testimonials verzameld van tevreden klanten.

 

In de Speciale editie van Elsevier Onze Eerste Wereldoorlog (juni 2014) staat een 8 pagina's lange full colour rapportage van redacteur Robbert de Witt die dat voorjaar mee op reis ging:

 

 

 

 

 

 

artikel Elsevier special juni 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ligt er al 100 jaar...

 

 

Main de Massiges 

 

Alle foto's op deze site zijn gemaakt tijdens eerdere bezoeken aan het front, tenzij anders aangegeven. 

Copyright Marc Heijster en Dirk Bazuin.

 

UA-46879884-1